ESG Tracker by HDB: Δημιουργήστε δωρεάν αναφορά για την επιχείρησή σας

el

Τα γραφεία μας

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB αναπτύσσεται και διευρύνει τις δραστηριότητες της.

Το 2020 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Τράπεζα. Μέσα από τον εσωτερικό μας μετασχηματισμό αποκτήσαμε νέα ταυτότητα, σύγχρονη οργανωτική δομή και ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, με στρατηγικό όραμα και ακόμα πιο υψηλούς στόχους για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μπήκε σε μια νέα εποχή, σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, σε ένα σύγχρονο και εξελιγμένο περιβάλλον.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας έναν εργασιακό χώρο υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

Τα νέα μας γραφεία (συνολικής επιφάνειας 3.570 τμ) αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την προσήλωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη, περιορίζοντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα ως μια Τράπεζα που μετασχηματίζεται σταδιακά, σε έναν σύγχρονο FinTech οργανισμό που αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της HDB ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στον αριθμό του προσωπικού της Τράπεζας.

Το 2021 προσελκύσαμε επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και από το εξωτερικό που επέστρεψαν στην πατρίδα μας και εργάζονται πλέον μαζί μας, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ισότητα, με ισομερή στελέχωση μεταξύ των δυο φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα.

Επενδύουμε σε ένα σύγχρονο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, όπου η δημιουργικότητα, η παραγωγικότητα, η συνεργασία και η ομαδικότητα δίνουν νέα δυναμική στον κοινό μας όραμα:

  • Την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη χώρα .

Τα νέα μας γραφεία, Μιχαλακοπούλου 80 σηματοδοτούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην στρατηγική μας ανάπτυξη.

Εντάσσονται στη νέα στρατηγική και τους νέους πολυεπίπεδους ρόλους που ανέλαβε η HDB, με χρηματοδοτικά προϊόντα και συμβουλευτικές υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις στην ψηφιακή τους μετάβαση, στη διεθνοποίηση, στην ένταξή τους σε μεγάλες ουσιαστικές «πράσινες πρωτοβουλίες».

 

Τοποθεσία

Το νέο κτίριο της HDB βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου & Παπαδιαμαντοπούλου και εκτός του μικρού δακτυλίου.

Εξυπηρετείται άριστα απ’ όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ απέχει μόλις 350μ, από το Μετρό (σταθμός Μέγαρο Μουσικής).

Στην ευρύτερη περιοχή, στεγάζονται πληθώρα πολυεθνικών και εγχώριων εταιρειών, καθώς και Δημόσιων Νοσοκομείων (Αλεξάνδρα, Αρεταίειο κτλ), ιδιωτικών κλινικών, όπως επίσης και το Μέγαρο Μουσικής, η Πρεσβεία των ΗΠΑ, κ.α.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα ξενοδοχεία Hilton, Crown Plaza, Caravel κ.α. που συνήθως φιλοξενούν επιχειρηματίες και στελέχη διεθνών οργανισμών.

 Απέχει 6χλμ από την έξοδο της Αττικής Οδού (Κατεχάκη) και 25’ λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (29χλμ).

Κόστος και διάρκεια Μίσθωσης

Το συμφωνηθέν μηνιαίο μίσθωμα ανά τετραγωνικό μέτρο ανέρχεται σε 18,2 €/τμ και η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 9 έτη.

Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν και 40 θέσεις στάθμευσης για τα στελέχη. Λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις στάθμευσης και υπολογίζοντας το μηνιαίο κόστος πάρκινγκ κατά 65 ευρώ/αυτοκίνητο, υπάρχει ένα επιπλέον μηνιαίο κόστος εξοικονόμησης κατά 2,6 χιλ. ευρώ.  Κατά συνέπεια, το τελικό κόστος μηνιαίου μισθώματος ανά τετραγωνικό μέτρο διαμορφώνεται σε 17,5 ευρώ/τμ.

Η HDB στεγάζεται πλέον σε ένα επαγγελματικό κτίριο, σε θέση υψηλής προβολής και σε άριστη τοποθεσία.

Επιπλέον, το κόστος ανά τετραγωνικό για τις αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης των χώρων, των υποδομών και των εγκαταστάσεων ανήλθε σε 108 ευρώ/τμ., τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τον σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης των έργων διαμόρφωσης, ο οποίος δεν προσέγγισε τους δύο μήνες.