ESG Tracker by HDB: Δημιουργήστε δωρεάν αναφορά για την επιχείρησή σας

el
Δημόσιες Παρεμβάσεις

(14.04.2022) Συμμετοχή της Προέδρου & CEO της HDB κας Αθηνάς Χατζηπέτρου στο Most Powerful Women Summit 2022

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κα Αθηνά Χατζηπέτρου συμμετείχε στις εργασίες του Most Powerful Women Summit 2022

Η κα Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος & CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. αναφέρθηκε στις προθέσεις για ανάπτυξη κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για γυναίκες. Όπως είπε, στις πολυεθνικές εταιρείες εδώ και πολλά χρόνια η εκπροσώπηση ήταν πιο θεσμοθετημένη αλλά στις ελληνικές επιχειρήσεις ποτέ δεν ήταν. Επίσης πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα το βάρος της οικογένειας πέφτει στη γυναίκα. «Ο τρόπος που σε κοιτάζουν μέσα στην επιχείρηση μετά τη μητρότητα είναι «ναι αλλά εσύ έχεις κι άλλα πράγματα να κάνεις». Βλέπουμε πρωτιές στα πανεπιστήμια στα κορίτσια μας, βλέπουμε πρωτιές στους βαθμούς, βλέπουμε αριστεία και μετά στην πορεία κάπου αυτό σταματάει», πρόσθεσε.

Θεώρησε ότι η χρηματοδότηση πρέπει να στραφεί στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά όχι μόνο στα λεγόμενα «γυναικεία» επαγγέλματα. Πρέπει να επιβραβευθούν οι εταιρείες που ξεκινούν με συμμετοχή των γυναικών 10% και το αυξάνουν στο 30%. Είναι ένα κίνητρο επιτεύξιμο, όχι μόνο εξαγγελία, καθώς εκεί εστιάζει η HDB.

Η κα. Χατζηπέτρου πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει ενδυνάμωση και μέσα από τα MoU που προωθούνται και μέσω της μόχλευσης πόρων. «Παίρνουμε best practices και λέμε, όταν οι επιχειρήσεις που καινοτομούν και έχουν καλύτερες επιδόσεις στα ESG γυρνάμε ένα μέρος του κεφαλαίου ως grant», πρόσθεσε τονίζοντας «πρέπει να μεγαλώνουμε μαζί και να νικάμε μαζί».

Διαβάστε περισσότερα στο fortunegreece.com