ESG Tracker by HDB: Δημιουργήστε δωρεάν αναφορά για την επιχείρησή σας

el
Δημόσιες Παρεμβάσεις

Η CEO της HDB, κα Αθηνά Χατζηπέτρου στο Fin Forum 2023 (11.07.2023)

Η CEO της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου συμμετείχε στο πάνελ “Providing Liquidity to the Economy” στο πλαίσιο του FinForum2023.

Επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της νέας πλατφόρμας KYC by HDB που δημιουργεί έναν διαφανή, άμεσο και αυτόματο διάλογο με το επιχειρείν.

Πρόκειται για μια λύση που επεκτείνει τον αριθμό των επιχειρήσεων ΜΜΕ που μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στο HDB, τις ΜΜΕ και τις τράπεζες.

  • Σε 3,5 μήνες λειτουργίας υπάρχουν αιτήσεις για 2,5 δις ευρώ!
  • 90% των επιχειρήσεων έχουν κύκλο εργασιών έως 10 εκ. ευρώ!

Η κα. Χατζηπέτρου αναφέρθηκε επιπλέον στην στόχευση της HDB για την υλοποίηση ενός μετασχηματισμού με μετρήσιμα αποτελέσματα!

Υπογράμμισε τον ρόλο της HDB στην αλλαγή νοοτροπίας από τη στήριξη με τη μορφή επιδοτήσεων στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από τους επιχειρηματίες.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας της HDB, το οποίο έχει ήδη φτάσει στο 80% της απορρόφησης!

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης: Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών – Νίκος Μαντζούφας, η Global Relationship Manager της EIB – Ειρήνη Μποτονάκη και ο Chris Allen – Resident Adviser της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν στην Αθήνα με συντονιστή της συζήτησης τον Αιμίλιο Περδικάρη, Πρόεδρο του ΑΠΕ – ΜΠΕ.