ESG Tracker by HDB: Δημιουργήστε δωρεάν αναφορά για την επιχείρησή σας

el
Προηγούμενα προγράμματα

Ταμείο Ενάλιο

Στήριξη και διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του κλάδου της αλιείας, μέσω της παροχής εγγύησης σε δάνεια που αποτελούν μέρος επενδυτικών σχεδίων                                                                                 

που έχουν ενταχθεί στα Μέτρα 1.2, 2.1, 2.3, 4.1 του «Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013»

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας «Ενάλιο»  θα παρέχει εγγύησεις σε δάνεια που αποτελούν μέρος επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στα ακόλουθα Μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013:

1. Μέτρο 1.3

Παροχή Δανείων για την υλοποίηση επενδύσεων που αποσκοπούν στην αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του αλιευτικού στόλου της Ελλάδας.

2. Μέτρο 2.1

Παροχή Δανείων για την υλοποίηση επενδύσεων που στοχεύουν στην αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας, την αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση των προϊόντων και των συνθηκών εργασίας και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής.

3. Μέτρο 2.3

Παροχή Δανείων για την υλοποίηση επενδύσεων που αποσκοπούν στην αειφόρο ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων επιχειρήσεων της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων.

4. Μέτρο 4.1

Παροχή Δανείων για την υλοποίηση επενδύσεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και βελτίωσης της ελκυστικότητας αλιευτικών περιοχών.

Στην παρούσα φάση, η ως άνω περιγραφόμενη διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η τελική φάση διαμόρφωσης του Ταμείου Εγγυοδοσίας «ΕΝΑΛΙΟ» και συμφωνίας με τις ενδιαφερόμενες Τράπεζες.